Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-27@09:37:05 GMT

از انتصاب حسین انتظامی تا توقیف فیلم رحمان ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۵۷۴۳۵

از انتصاب حسین انتظامی تا توقیف فیلم رحمان ۱۴۰۰

وزیر ارشاد در مورد انتصاب ریاست سازمان سینمایی گفت: همانگونه که آقای انتظامی در صحبت‌های خود اشاره داشته‌؛ زمانی را برای تصمیم‌گیری نهایی می‌خواستند که امیدوارم این زمان نهایی شده و هم بنده و هم ایشان به نتیجه قطعی برسیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «سید عباس صالحی» بعداظهر امروز در حاشیه بازدید از سی‌ و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر در جمع خبرنگاران در مورد ادغام دو جشنواره ملی و جهانی فجر گفت: این بحث چندین سالی است که مطرح بوده و از چهار سال قبل که جشنواره جهانی از جشنواره ملی فجر جدا شد مثل هر اتفاق ذیگر موافقین و مخالفین خود را داشته و این امری طبیعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: باید به نظرات مختلفی که در یک موضوع وجود دارد احترام گذاشت زیرا هر کدام استدلال‌های خود را دارند، اما اینکه در این چهار سال این مسیر ادامه پیدا کرده نشان می‌دهد که سیاست سازمان سینمایی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر این بوده است که منافع جشنواره جهانی فیلم فجر به صورت مستقل نسبت به فضای ادغام ارجح داده شود.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: با همین نگاه امسال جشنواره جهانی فیلم فجر چهارمین دوره را هم پشت سر گذاشته است. اما به طور طبیعی این تصمیم ممکن است منتقدانی داشته باشد اما با نگاهی که تاکنون  بوده این مسیر تعقیب شده و تاکنون تغییری هم در این تصمیم به وجود نیامده است.

 

برای حکم ریاست سازمان سینمایی منتظر نظر نهایی آقای انتظامی هستم

صالحی در پاسخ به این سوال که هنوز حکم رسمی حسین انتظامی به عنوان ریاست سازمان سینمایی اعلام نشده و آیا قرار است همچنان سرپرست بمانند یا خیر توضیح داد: سرپرست از لحاظ اختیارات و وظایف تمام اختیارات و وظایف رئیس سازمان و مسئول سازمان را دارد و آقای انتظامی هم با جدیدت به کار خود می‌پردازد، اما گاهی گفته می‌شود سرپرست از لحاظ اختیارات یک زمانی دارد که اینگونه نیست. چون این مسئله تا سه ماه برای وزیر در قانون مقید شده است. اما در سازمان‌ها و موسسات سرپرست قید زمانی ندارد.

 

وی افزود: ایشان از نظر اختیارات و ظایف و جنبه‌های حقوقی و قانونی و همچنین از لحاظ شخصی نسبت به کار مشکلی ندارند و در مسیر سازمان هم مشکلی ایجاد نشده است. همانگونه که ایشان در صحبت‌های خود اشاره داشته‌؛ زمانی را برای تصمیم‌گیری نهایی می‌خواستند که امیدوارم این زمان نهایی شده و هم بنده و هم ایشان به نتیجه قطعی برسیم.

 

به دنبال کوچک‌سازی و چابک‌سازی سازمان سینمایی هستیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه اصلی‌ترین تغییرات در سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کدام قسمت است و چرا در چند ماه اخیر شورای پروانه ساخت منفعل کار کرده و موجب تضرر برخی سرمایه‌گذاران شده است، خاطرنشان کرد: چند نکته که به عنوان تصمیم سال‌های قبل هم بوده اما به طور جدی‌تر دنبال می‌شود بخش حوزه استان‌ها و شهرستان‌ها است که از لحاظ تولید و اکران مهم است.

 

صالحی ادامه داد: بخش دیگر در نوع توزیع بوجه سازمان سینمایی است که بخش قابل توجهی به حوزه حمایت از تولید معطوف خواهد شد. برآورد حال حاضر این است که حدود 30 درصد به عنوان حمایت از تولید به 50 درصد ارتقا پیدا خواهد کرد.

 

وی ابراز داشت: کوچک‌سازی و چابک‌سازی سازمان سینمایی را نیز در دستور کار داریم. مسیر شفافیت نیز با جدیدت بیشتری دنبال می‌شود. در رابطه با اینکه ما زمان طولانی در تصمیم‌گیری نداشته باشیم در رابطه با ورود یک فیلم به شورای پروانه ساخت و تصمیم پروانه ساخت چندین نکته مهم است، معمولا سرمایه‌گذاران ما زمان طولانی را نمی‌توانند صبر کنند و باید تصمیم نهایی را سریع‌تر بگیرند.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: تاکید بنده و رئیس سازمان سینمایی به شورای پروانه ساخت این است که در عین اینکه نباید دقت آنها کاهش پیدا کند زمان را هم نباید از دست بدهیم به گونه‌ای که کارگردان و سرمایه‌گذار بتوانند در یک فاصله زمانی روشن‌تر و سریع‌تر به جواب خود برسند و حتما این قضیه را با جدیدت بیشتری دنبال خواهیم کرد.

 

فیلم «رحمان 1400» باید فضای حرفه‌ای را رعایت می‌کرد

صالحی در پاسخ به این سوال که در زمانی که شما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بودید برخی از فیلم‌های که مشکل توقیفی داشتند مشکل آنها برطرف و به نمایش در آمدند اما اتفاقی که برای فیلم رحمان 1400 رخ داد و این فضای خوبی در سینمای ایران نیست، گفت: بنده در ریز بحث‌ها نبوده و قضاوت نمی‌کنم اما اینکه ما مسیر حرفه‌ای بودن را در کل مسیر باید تعقیب کنیم یک اصل است و یکی از مسیرهای حرفه‌ای بودن این است که مقررات اکران باید حرفه‌ای دنبال شود.

 

وی ادامه داد: بنده راجع به یک فیلم قضاوتی ندارم چون مسیرش را به عنوان مسیر شخصی دنبال نکرده‌ام اما اینکه اگر چیزی مجوز اکران پیدا می‌کند همان چیزی که مجوز آن صادر شده است باید عرضه شود و این یک نوع اعتمادسازی ایجاد می‌کند، ما نباید فضا رابه سمت مچ‌گیری بعد از اکران پیش ببریم، هم ما باید به سینماگر و هم پخش‌کننده اعتماد کنیم.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: مواردی از این قبیل نظام اعتماد را مختل می‌کند. اگر هزینه‌های این مساله برای همه مکشوف باشد چنانچه تخلفی صورت بگیرد از آن تخلف اغماض نمی‌شود و بعدا نیز می‌توانیم سیستم اعتماد به یکدیگر را بالا ببریم.

 

جشنواره جهانی فیلم فجر فرصت خوبی برای دیپلماسی فرهنگی است

صالحی در ادامه در مورد حمایت‌های دولت از این جشنواره و استقلال یافتن آن پاسخ داد: ادعاهایی که تاکنون جشنواره فیلم فجر را مستقل کرده از این قبیل بوده است که ما در جشنواره جهانی فجر توانسته‌ایم دبیرخانه ثابت و مستمر داشته باشیم، این استمرار عملا قدرت تکامل را به جشنواره داده است. اینکه با متمرکز کردن در حوزه بین‌الملل فرصت‌های بین‌المللی را برای سینمایی ایران کشف و این خط‌ها را پبدا کنیم این جشنواره در طول این چهار سال قدم‌هایی را برداشته که این قدم‌ها کاملا محسوس است.

 

وی ابراز کرد: اینکه سینما ایران از طریق این جشنواره بتواند یک فرصت‌های ارتباطی را بین سینمایی جهانی و سینمای ایران برقرار کند و در کیفیت سینما از طریق آمدن شخصیت‌ها و آکادمی دارالفنون و بازار بین‌الملل ما حتی به عنوان گام‌های نخستین اتفاقاتی پدید بیاید نکته مثبتی است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اینکه جشنواره جهانی فیلم فجر بتواند برای ما فرصتی در دیپلماسی فرهنگی به وجود بیاورد به خصوص در حوزه آسیایی و اسلامی و همچنین کشورهای همسایه امر خوبی است. اینها قدم‌هایی است که در این فضای تفکیک طی شده و ممکن است با یک نگاه انتقادی حرف‌های دیگری هم زده شود اما رهاوردهای فضای جشنواره جهانی فجر در این جهار سال اخیر هم در حوزه اقتصاد سینما هم هنر سینما و هم در حوزه دیپلماسی سینما گام‌های رو به جلویی را داشته است.

 

به دنبال کوچک‌سازی بخش‌های مختلف جشنواره نیستیم

صالحی در مورد کارکردهای ایجابی مجموعه‌های مختلف این جشنواره نیز تصریح کرد: این کارکردها حتما قوت پیدا می‌کند و تضعیف نمی‌شود و اینگونه نیست که حتما اگر ساختارها وسیع باشد کارها بیشتر است، همانطوری که می‌دانید گاهی در ساختار هسته‌ای کارهای بزرگ‌تری رخ می‌دهد و در ارتباط با هر دو مجموعه کارکردها ارتقا پیدا می‌کند و توجه به سینمای مستند و سینمای جوان و حوزهایی این قبیل مطمنا قوی‌تر خواهد شد و هیچ‌گونه نگاه کوچک‌سازی به وجود نخواهد آمد.

 

وی در پاسخ به این سوال که جشنواره جهانی فیلم فجر چقدر توانسته بر رونق اقتصادی سینمای کشور تاثیرگذار باشد، گفت: آنچه در مورد مجموعه اقتصادی می‌بینیم تا سال گذشته با نگاه خود سینما و امسال هم که بحث فناوری سینما اضافه شد با دو ضلع دیده می‌شود که می‌توانند بازار اقتصادی سینمای ایران را با فضای بیرونی مرتبط کنند، هم فیلم‌های منطقه و هم فیلم‌های ایران فرصتی را پیدا می‌کنند که آنهایی که کمتر در فضای بیرونی دیده شده‌اند در این فضا حضور پیدا کنند.

 

صالحی در پایان گفت: امسال بحث فناوری که یک تجربه خوبی بود و در بازدیدی که داشتم به عنوان یک تجربه جدید به این مجموعه اضافه شده فرصتی را فراهمی می‌کند که بتوانیم بازار ایران را هم از منظر هنر و هم از منظر فناوری با فضای جهانی نزدیک‌تر کنیم.

پایان پیام/523

منبع: شبستان

کلیدواژه: قم خبرگزاری شبستان کانون های فرهنگی هنری مساجد سپاه کانون های مساجد خسارت سیل کانون مساجد جشن نیمه شعبان مسجد مقدس جمکران رحمان۱۴۰۰ جشنواره جهانی فیلم فجر انتظامی صالحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۷۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقیف کاروان خودروهای شوتی در دشتستان

ایسنا/بوشهر  فرمانده انتظامی دشتستان از توقیف ۴ دستگاه خودرو شوتی حامل بار قاچاق در این شهرستان خبر داد.

 سرهنگ کارآگاه محمدرضا محمودیان روز پنج شنبه در تشریح جزئیات این خبر گفت: مأموران انتظامی بخش کلمه در اجرای طرح مبازره با قاچاق کالا،حین کنترل محورهای مواصلاتی منتهی به استان همجوار به یک کاروان خودروهای شوتی برخورد کرده و تعداد ۴ دستگاه خودرو را با شگردهای خاص پلیسی توقیف و به مقر انتظامی دلالت دادند.

وی در ادامه افزود: مأموران در بازرسی از این خودروها تعداد یک دستگاه یخچال دوقلو،تعداد۲۰ قلم انواع لوازم آرایشی با مارکهای مختلف ، ۵۰۰ بسته انواع نوشیدنی های خارجی و ۵۰۰بسته انواع کاپوچینو که فاقد هرگونه مدارک مثبته گمرکی بوده کشف کردند.

سرهنگ کارآگاه محمودیان با بیان اینکه کارشناسان ارزش ریالی محموله های کشف شده را ۶میلیارد و۵۰۰ میلیون ریال برآورد کرده اند،خاطر نشان کرد: در این خصوص ۴ نفر متهم دستگیر و پرونده قضایی تشکیل که در حال رسیدگی می باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فیلم سینمایی تاریخی اقتباسی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود
  • فیلم سینمایی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود/ برگزاری نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان
  • انتصاب فرستاده جدید آمریکا در خاورمیانه؛ نمایش جدید بایدن در غزه
  • توقیف کامیون حامل ۱۲۰ رأس دام قاچاق در زاوه
  • توقیف کاروان خودروهای شوتی در دشتستان
  • عکس| ترانه علیدوستی در ۲۰ سالگی
  • کشف ۲۵۶ کیسه آرد خارج از شبکه در نهاوند
  • این خبرها را از دست ندهید
  • اکران مردمی فیلم سینمایی آپاراتچی در برخوار
  • کشف ۵ تن چوب جنگلی قاچاق در کلاردشت